Betala med Direktbetalning

Swedbank erbjuder i samarbete med utvalda säljföretag som tillhandahåller varor på Internet möjlighet att även genomföra betalningen via Internet. Med Direktbetalning kan du betala varor på säljföretagets handelsplats från ditt konto i Swedbank.

Säljföretagets handelsplats

När du är på säljföretagets handelsplats och vill betala dina varor klickar du på Direktbetalning.

1. Kontrollera att ifyllda uppgifter är korrekta. Fyll i eventuella tomma inmatningsfält.

2. Klicka på Skicka. Du kommer till en sida för att bekräfta att du vill genomföra betalningen.

3. Klicka på Betala. Du kommer till internetbankens inloggningssida. Logga in som vanligt. Om du behöver hjälp med att logga in, gå till Logga in i Hjälpmenyn.

Direktbetalning

4. Du kommer till sidan Direktbetalning. Kontrollera uppgifterna.

5. Välj i rullistan från vilket konto varorna ska betalas.

6. I fältet Egen notering kan du skriva en notering som kommer att visas på ditt kontoutdrag. Annars visas den referens som är automatiskt ifylld.

7. Klicka på Fortsätt.

• Om du vill avbryta betalningen klickar du på Avbryt. Du kommer tillbaka till säljföretagets handelsplats.

Godkänn med säkerhetsdosa

8. Kontrollera att uppgifterna på sidan är korrekta och att summan är rätt. Vill du göra en ändring klickar du på Tillbaka. Du kommer tillbaka till föregående sida och kan göra dina ändringar.

9. Mata in de siffror som anges på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna utgörs av betalningsbeloppet.

10. Skriv in den kod du får från dosan i inmatningsfältet.

11. Klicka på Godkänn. Du är nu klar med din betalning. Beroende på säljföretagets rutiner kommer du tillbaka till handelsplatsen eller till en sida som bekräftar din betalning.