Ta bort spärr av användare

En behörighetsadministratör har rätt att spärra en användare och att ta bort spärr från en användare. En spärrad användare kommer inte åt tjänsterna i internetbanken. Spärren ligger kvar till dess att en behörighetsadministratör har tagit bort den.

I huvudmenyn väljer du Administrera – Behörighet. Du kommer till sidan Översikt - användare

1. Klicka på den användare som du ska ta bort spärren på. Du kommer till sidan Nuvarande behörigheter.

2. Klicka på Ta bort spärr. Du kommer till sidan Ta bort spärr för användare.

3. Fyll i på vems uppdrag spärren ska tas bort.

4. Klicka på Till godkänna.

Godkänn

Kontrollera att uppgifterna är korrekta och godkänn med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel säkerhetsdosa. Läs mer under respektive rubrik nedan.

Godkänn med säkerhetsdosa

1. Mata in de siffror som anges på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna utgör användarens personnummer och dag i månad.

2. Mata in svarskoden du får från dosan i ifältet.

3. Klicka på Godkänn.

Godkänn med BankID på Kort

1. Kontrollera att siffrorna i uppdragets referensnummer är desamma som användarens personnummer och dag i månad.

2. Skriv in din sexsiffriga PIN-kod. Om du har två PIN-koder till ditt BankID anger du PIN-koden för underskrift.

3. Godkänn genom att klicka på OK.

Bekräftelse

Du kommer till en sida som bekräftar att spärren har tagits bort.