Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Användare och behörigheter

• Bestäm vilka personer som kan ta del av företagets uppgifter via internetbanken
  • Välj behörigheter utifrån ert företags unika behov
  • Använd behörighetsmallar - om ni har många användare
Team of young computer programmers cooperating while working on desktop PC in the office

För företaget är det viktigt att kunna bestämma vilka som får använda internetbanken. Du som är behörighetsadministratör kan lägga upp nya användare och välja vilken behörighet var och en ska ha. Det gör du under Användare och behörigheter i internetbanken för företag.

Pdf-guider: Så här gör du

Steg för steg - så här gör du i internetbanken

Lista över alla behörigheter och exempel på de vanligaste

Använd behörighetsmallar - om ni är många i företaget

Illustration: Framsida guide

Kom i gång! Lägg till en användare och välj behörighet

1. Lägg till användare

Företagets behörighetsadministratör lägger till den nya användaren i internetbanken.

2. Godkänn användare

Företagets firmatecknare slutsignerar den nya användaren.

3. Bestäm vad användaren får göra

Nu ska ni lägga till behörigheterna. För att den nya användaren ska kunna logga in behöver företagets  behörighetsadministratör välja vilka behörigheter användaren ska ha. Detta styr vad användaren kan göra i internetbanken.

Begränsad eller obegränsad behörighet?

Begränsad: Om användaren till exempel ska kunna betala fakturor, överföra pengar från vissa konton, hantera löner och pensionsplaner ska du ge begränsad behörighet för just detta.

Obegränsad: Du kan ge användaren obegränsad behörighet vilket innebär att användaren får full tillgång till alla nuvarande och framtida konton, avtal och ingående tjänster i internetbanken.

Vi hjälper dig

Vanliga frågor och svar

Digital Support

Öppet alla dagar dygnet runt.

Users and authorities - guides in English

Step by step - how it works in the internet bank
Guide: Managing users and authorisations (pdf)

List of all authorisations with examples of the most common
Guide: Selecting the right authorisations (pdf)

Use authorisation templates - for a company with many users
Guide: Using authorisation templates (pdf)