Godkänn fil

I huvudmenyn väljer du Startsida – Filöverföring. Du kommer till sidan Filöverföring – Godkänn/Ta bort fil.

1. Markera den fil som ska godkännas. Du kan endast godkänna en fil åt gången.

• Vill du först granska filen klickar du på filnamnet under rubriken Filnamn. Du kommer till sidan Uppgifter om överförd fil. Här kan du välja att ta bort filen. Väljer du att ta bort filen bearbetas den inte och inga uttag görs från kontot. Filen får status Borttagen i översikten med överförda filer.

2. Klicka på Till godkänna. Du kommer till sidan för att godkänna filen.

Godkänn

Du godkänner filen med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel en säkerhetsdosa. Läs mer under respektive rubrik.

Godkänn med säkerhetsdosa

3. Mata in de siffror som står angivna på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna utgör summan av betalningarna.

4. Skriv in den kod du får från dosan i inmatningsfältet.

5. Klicka på Godkänn. Filen bearbetas och betalningen sker det datum som är angivet i filen.

Godkänn med BankID på Kort

3. Kontrollera att siffrorna i uppdragets referensnummer är desamma som summan av betalningarna.

4. Skriv in din sexsiffriga PIN-kod. Om du använder två PIN-koder till ditt BankID anger du PIN-koden för underskrift.

5. Godkänn genom att klicka på OK. Filen bearbetas och betalningen sker det datum som är angivet i filen.