Godkänn finansiella överföringar

En överföring kan godkännas samtidigt som du registrerar den eller vid ett senare tillfälle. Om du väljer att godkänna den senare får du ett meddelande om detta under rubriken Påminnelser på sidan Ekonomisk översikt och på de sidor där du registrerar överföringar och betalningar. Överföringen måste ligga i överföringslistan för att du ska kunna godkänna den senare. Det är först när du har godkänt överföringarna som de kan utföras av banken.

1. När överföringen visas i överföringslistan klickar du på Till godkänna. Du kommer till sidan Finansiella överföringar – välj.
2. Kontrollera att dina registrerade överföringar stämmer och att beloppet är rätt. Vill du ändra eller ta bort överföringen klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.
3. Avmarkera de överföringar du inte önskar godkänna nu genom att klicka bort bockarna i vänsterkanten. De avmarkerade överföringarna ligger kvar i överföringslistan.
4. Klicka på Fortsätt. Du kommer till sidan Finansiella överföringar – godkänn.
5. Godkänn dina överföringar med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel en säkerhetsdosa.
6. Vill du ändra eller ta bort en godkänd men ej genomförd överföringen klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.

Finansiella överföringar - bekräftelse

7. Du är nu klar med dina överföringar och kommer till sidan Finansiella överföringar – bekräftelse, som visar dina överföringar. En överföring kan vara godkänd och genomförd, avvisad eller upplagd för kontrasignering.

• Om du vill titta på den information som finns registrerad om en godkänd och genomförd överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Uppgifter om historisk överföring.
  • Om du vill åtgärda en godkänd men ej genomförd överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.
  • Om du vill åtgärda en avvisad överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.
  • Vill du skriva ut sidan, klicka på Skriv ut.