Registrera finansiella överföringar

I huvudmenyn väljer du Betala/Överföra – Överföringar – Finansiella överföringar.

Välj konton

1. Välj i rullistan vilket konto du vill föra pengar från.
2. Välj i rullistan vilket konto du vill föra pengar till.

Om mottagarkontot inte finns i rullistan klickar du på länken Lägg till ny mottagare. Nya fält öppnas där du skriver in en ny mottagare. Gå till punkt 6 om du inte ska lägga till en ny mottagare.

Lägg till ny mottagare

3. Välj överföringsrutin genom att markera om överföringen ska gå till ett bankkonto, personkonto i Nordea eller ett Plusgirokonto.
4. Fyll i clearingnummer om du har valt bankkonto.
5. Fyll i kontonummer samt mottagarnamn.

Överföringsuppgifter

6. Ange belopp.
7. Ange valfri text i meddelandefälten för avsändarkonto och mottagarkonto eller lämna fälten blanka.
8. Klicka på Lägg till. Överföringen visas i överföringslistan till höger på sidan. För att registrera ytterligare finansiella överföringar, börja om från punkt 1.

Överföringslistan

Överföringslistan visar alla registrerade men ännu ej godkända finansiella överföringar. Överföringarna visas i listan till dess att de har godkänts.

9. I överföringslistan kan du välja mellan att:

• Godkänna överföringar. Klicka på Till godkänna.
  • Ta bort alla överföringar i listan. Klicka på Ta bort alla.
  • Ändra en enskild överföring. Klicka på mottagarnamnet under Mottagare. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan göra dina ändringar. Klicka på Spara när du är färdig. Den ändrade överföringen visas i överföringslistan till höger på sidan.
  • Ta bort en enskild överföring. Klicka på mottagarnamnet under Mottagare. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ta bort överföringen. Klicka på Ta bort och bekräfta att du vill ta bort överföringen.

Finansiella överföringar – välj

10. När överföringen visas i överföringslistan klickar du på Till godkänna. Du kommer till sidan Finansiella överföringar – välj.
11. Kontrollera att dina överföringar stämmer. Vill du ändra eller ta bort överföringen klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.
12. Avmarkera de överföringar du inte önskar godkänna nu genom att klicka bort bockarna i vänsterkanten. De avmarkerade överföringarna ligger kvar i överföringslistan.
13. Klicka på Fortsätt. Dina överföringar flyttas till sidan Finansiella överföringar – godkänn.

Finansiella överföringar - godkänn

14. På sidan Finansiella överföringar – godkänn, godkänner du dina överföringar med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel en säkerhetsdosa. Vill du ändra eller ta bort en överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.

Finansiella överföringar - bekräftelse

15. Du är nu klar med dina överföringar och kommer till sidan Finansiella överföringar – bekräftelse, som visar dina överföringar. En överföring kan vara godkänd och genomförd, avvisad eller upplagd för kontrasignering.

• Om du vill titta på den information som finns registrerad om en godkänd och genomförd överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Uppgifter om historisk överföring.
  • Om du vill åtgärda en godkänd men ej genomförd överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.
  • Om du vill åtgärda en avvisad överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.
  • Om du vill du skriva ut sidan, klicka på Skriv ut.

Listan - Överföringar att kontrasignera

Om ditt företag kräver att överföringen ska kontrasigneras, det vill säga godkännas av två i förening, läggs godkända överföringar upp i listan Överföringar att kontrasignera. Listan visar dels överföringar du själv godkänt och som ska kontrasigneras av någon annan, dels de överföringar som någon annan lagt upp och du själv kan kontrasignera. Om listan innehåller minst en överföring som du själv kan kontrasignera visas knappen Till godkänna.

Den användare som ska kontrasignera en överföring måste själv logga in i internetbanken med sin ID-metod, till exempel en säkerhetsdosa.

I listan Överföringar att kontrasignera kan du välja mellan att:

• Kontrasignera överföringar. Klicka på Till godkänna.
  • Ändra en enskild överföring. Klicka på mottagarnamnet under Mottagare. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan göra dina ändringar. Klicka på Spara när du är färdig. Den ändrade överföringen visas i överföringslistan till höger på sidan.
  • Ta bort en enskild överföring. Klicka på mottagarnamnet under Mottagare. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ta bort överföringen. Klicka på Ta bort och bekräfta att du vill ta bort överföringen.

Kontrasignera finansiella överföringar

1. När överföringen visas i listan Överföringar att kontrasignera klickar du på Till godkänna. Du kommer till sidan Finansiella överföringar – välj.
2. Kontrollera att dina överföringar stämmer. Vill du ändra eller ta bort överföringen klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Finansiella överföringar inom Sverige – ändra, där du kan ändra eller ta bort din överföring.
3. Avmarkera de överföringar du inte önskar kontrasignera nu genom att klicka bort bockarna i vänsterkanten. De avmarkerade överföringarna ligger kvar i listan Överföringar att kontrasignera.
4. Klicka på Fortsätt. Dina överföringar flyttas till sidan Finansiella överföringar – kontrasignera.
5. Kontrasignera dina överföringar i fältet Godkänn. Använd den ID-metod du använder i internetbanken. Du är nu klar med dina överföringar och kommer till en sida som bekräftar dina överföringar.