Registrera plusgiroöverföringar

I huvudmenyn väljer du Betala/Överföra - Överföringar - Överföringar från egna pg-konton.

Från eget plusgirokonto

1. Välj i rullistan vilket eget plusgirokonto du vill överföra pengar från.

2. Om du vill lägga till ett nytt plusgirokonto klickar du på länken Lägg till ny anslutning. Nya fält öppnas där du skriver in ditt nya konto.

• Gå till punkt 5 om du inte ska lägga till en ny anslutning.

Lägg till ny anslutning

3. Skriv in ditt plusgirokonto.

4. Klicka på Hämta namn. Då visas mottagarens juridiska namn.

Till eget bankkonto

5. Välj vilket bankkonto du vill föra pengar till i rullistan.

Överföringsuppgifter

6. Fyll i beloppet.

7. I fältet Meddelande skriver du det meddelande som du vill ska stå på mottagarkontots kontoutdrag.

8. Klicka på Lägg till så flyttas överföringen till överföringslistan längst upp till höger på sidan.

• Gå till punkt 12 om du inte har lagt till en ny anslutning.
  • Har du fyllt i uppgifter för en ny anslutning kommer du till sidan för att godkänna anslutningen..

Godkänn anslutningen

Du godkänner anslutningen till ett nytt plusgirokonto med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel en säkerhetsdosa. Läs mer under respektive rubrik.

Godkänn med säkerhetsdosa

9. Mata in de siffror som anges på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna utgör de sista åtta siffrorna av plusgironumret.

10. Skriv in den kod du får från dosan i inmatningsfältet.

11. Klicka på Godkänn. Du kommer tillbaka till sidan Överföringar från egna plusgirokonton. Dina registrerade överföringar ligger i överföringslistan till höger på sidan.

Godkänna med BankID på Kort

9. Kontrollera att siffrorna i uppdragets referensnummer är desamma som de sista åtta siffrorna av plusgironumret.

10. Skriv in din sexsiffriga PIN-kod. Om du har två PIN-koder till ditt BankID anger du PIN-koden för underskrift.

11. Godkänn genom att klicka på OK. Du kommer tillbaka till sidan Överföringar från egna plusgirokonton. Dina registrerade överföringar ligger i överföringslistan till höger på sidan.

Överföringslistan

12. När överföringen ligger i överföringslistan kan du välja mellan att:

- Godkänna överföringen på en gång. Klicka på Till godkänna.

- Registrera ytterligare överföringar som du lägger till överföringslistan.

- Lämna ärendet och godkänna överföringen vid ett senare tillfälle. Överföringarna ligger i kvar i överföringslistan till dess att de har godkänts.

• Om du vill ändra uppgifter klickar du på kontonummer under Till konto. Då flyttas överföringen tillbaka till registreringsfälten till vänster på sidan och du kan göra dina ändringar. Klicka på Spara när du är färdig. Den ändrade överföringen visas i överföringslistan till höger på sidan.

• Om du klickar på Ta bort alla tas alla registrerade överföringar bort. Om du bara vill ta bort en överföring klickar du på mottagarnamn under Mottagare. Då flyttas överföringen tillbaka till registreringsfälten till vänster på sidan. Klicka sedan på knappen Ta bort längst ner på sidan.

Godkänna överföringar

13. När överföringarna ligger i överföringslistan klickar du på Till godkänna.
Du kommer till sidan Överföringar från egna plusgirokonton - godkänn där du godkänner överföringarna med den ID-metod du använder i internetbanken. Läs mer under respektive rubrik.

14. Kontrollera att dina registrerade överföringar stämmer och att beloppet är rätt. Vill du göra en ändring klickar du på mottagarnamnet under rubriken Mottagare. Då flyttas överföringen tillbaka till registreringsfälten och du kan göra dina ändringar. Klicka på Spara när du är färdig. Den ändrade överföringen visas i då åter överföringslistan till höger på sidan. Klicka på Till godkänna.

Godkänn med säkerhetsdosa

15. Mata in de siffror som står angivna på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna utgör summan av överföringarna.

16. Skriv in den kod du får från dosan i inmatningsfältet.

17. Klicka på Godkänn. Du är nu klar med dina överföringar och kommer till en sida som bekräftar att dina överföringar är godkända.

Godkänn med BankID på Kort

15. Kontrollera att siffrorna i uppdragets referensnummer är desamma som summan av överföringarna.

16. Skriv in din sexsiffriga PIN-kod. Om du har två PIN-koder till ditt BankID anger du PIN-koden för underskrift.

17. Godkänn uppdraget genom att klicka på OK. Du är nu klar med dina överföringar och kommer till en sida som bekräftar att dina överföringar är godkända.

Bekräftelse

På sidan Överföringar från egna plusgirokonton - bekräftelse får du en bekräftelse som visar om överföringen skickas iväg eller om den har blivit avvisad.

• Om du vill titta på den information som finns registrerad om din överföring klickar du på mottagarnamnet under Mottagare. Du kommer till sidan Uppgifter om aktuell pg-överföring.

• Om du vill åtgärda en avvisad överföring klickar du på mottagarnamnet under Mottagare. Du kommer till sidan för att ändra eller ta bort pg-överföringen.

• Om du vill kan du skriva ut bekräftelsen. Klicka på Skriv ut.