Ny fordonsförsäkring - personbil, lätt lastbil, släp

Här får du hjälp med att teckna en ny försäkring. Om du inte vill teckna försäkringen direkt kan du välja att spara ett försäkringsförslag i stället för att fullfölja tecknandet av försäkringen. Försäkringsförslaget är giltigt i en månad och under den tiden kan du när som helst återkomma och fullfölja tecknandet av försäkringen.

Gör så här:

1. Välj personbil, lätt lastbil eller släp i rullistan Typ av försäkring och klicka på Fortsätt.
  2. Fyll i fordonets registreringsnummer.
  3. Välj i rullistan det försäkringsbolag du haft tidigare. Saknas bolag sedan tidigare väljer du Ej försäkringsbehov.
  4. Klicka på Fortsätt. Du kommer då till sidan för fordonsuppgifter.
  5. Välj under Grunduppgifter för försäkringsförslaget omfattningen Hel, Halv eller Trafik.
  6. Välj i rullistan årlig körsträcka.
  7. Klicka på Fortsätt. Du kommer till sidan för försäkringsförslag där månads- respektive årspremien för den föreslagna försäkringen visas för PLUS och BAS.
  8. Om du vill teckna försäkringen direkt väljer du under Välj avtal avtalstypen PLUS eller BAS och klickar på Teckna försäkring. Du kommer då till sidan för betalningsuppgifter och kan gå vidare till steg 9 nedan. Om du vill vänta med att teckna väljer du ändå PLUS eller BAS eller båda två och klickar på Spara förslag.
  9. Fyll under Betalningsuppgifter i startdatum för försäkringen genom att klicka på kalendern och välja månad och dag.
  10. Ange om försäkringen ska betalas månads- eller årsvis samt om betalningen ska ske via autogiro eller faktura. Fakturabetalning kan endast ske årsvis. Om dina uppgifter om betalningssätt finns registrerade sedan tidigare kan du inte fylla i något här.
  11. Fyll under Kontaktuppgifter i minst en kontaktuppgift och klicka på Fortsätt.
  12. Kontrollera att alla uppgifter stämmer. Klicka på länken Visa mer information för att visa alla uppgifter.
  13. Markera kryssrutan under Acceptera villkor för att intyga att du accepterar försäkringsvillkoren för alla avtalsdelarna.
  14. Klicka på Godkänn. Du kommer till försäkringsöversikten där försäkringen nu visas.