Beställ värdepapperstjänsten

I huvudmenyn väljer du:
Startsida - Beställ tjänster - Öppna ny värdepapperstjänst.

Beställningen är indelad i tre steg (Steg 1/2/3). Det går att klicka på de steg som har fyllts i om du vill kontrollera eller ändra uppgifter. Ifyllda uppgifter ligger kvar när du går bakåt. Klicka på Fortsätt för att gå framåt igen.

Obligatoriska uppgifter är markerade med * och måste fyllas i.

Läs information

1. Läs informationstexten. Välj om du vill beställa NetTrade Aktiv eller NetTrade genom att klicka på respektive länk. Du kommer till sidan för att fylla i beställningen.

Personuppgifter

2. Fyll i telefonnummer och e-postadress.

3. Markera rutan för att intyga att du är folkbokförd i Sverige samt skattskyldig enligt svensk lag.

4. Klicka på Fortsätt.

Avtal och villkor

5. Klicka på länken till de villkor som du måste läsa och acceptera.

6. När du har läst färdigt markerar du rutan Jag intygar att jag har läst avtalet. Knappen Läst aktiveras då. Klicka på den. Fortsätt på samma vis med samtliga avtal.

7. När du har läst samtliga villkor klickar du på Fortsätt.

Godkänn beställningen

Godkänn beställningen med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel en säkerhetsdosa. Läs mer under respektive rubrik.

Godkänn med säkerhetsdosa

8. Mata in de siffror som anges på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna består av aktuell tidpunkt samt numret på avtalet.

9. Skriv in den kod du får från dosan i inmatningsfältet.

10. Klicka på Godkänn.

Godkänn med BankID på Kort

8. Kontrollera att siffrorna i uppdragets referensnummer är desamma som aktuell tidpunkt samt numret på avtalet.

9. Skriv in din sexsiffriga PIN-kod. Om du har två PIN-koder till ditt BankID anger du PIN-koden för underskrift.

10. Godkänn genom att klicka på OK.

Bekräftelse

11. Du får en bekräftelse på att din beställning har registrerats. Klicka på Visa kvitto för att få en kvittens.

12. Skriv ut kvittot på registreringen. Här finns uppgifter om konton som du behöver för att kunna handla med värdepapper.

13. Värdepapperstjänsten är klar att använda direkt. I huvudmenyn väljer du Spara/Placera - Värdepapper. Värdepapperstjänsten öppnas i ett nytt fönster.