Om e-faktura

e-faktura är ett enkelt och miljövänligt sätt att ta emot och betala räkningar. När du väljer e-faktura skickar företaget fakturan elektroniskt till din internetbank där du kan ha samlad kontroll och överblick på dina fakturor och betalningar. Inkomna e-fakturor kan du se, läsa och betala när du vill och var du vill. Dina e-fakturor sparas i historiska dokument i upp till 18 månader.
Du kan också beställa autobetalning av e-faktura. Det innebär att när du får en e-faktura från ett företag läggs den upp automatiskt upp för bevakning att betalas på förfallodagen. När du beställer autobetalning väljer du vilka e-fakturor du vill ska betalas automatiskt och vilket konto betalningarna ska tas ut ifrån. Beloppet kommer att tas ut från ditt konto bankdagen innan förfallodagen och du kan ändra eller ta bort betalningen fram till uttagsdagen
I menyn e-faktura ser du allt om dina e-fakturor. Du kan:

• se vilka företag som skickar e-faktur till dig och detaljerade uppgifter om varje företag
  • anmäla dig till att ta emot e-fakturor från fler företag
  • avanmäla e-faktura som du inte längre vill ta emot e-faktura från ett företag
  • beställa/ändra och ta bort autobetalning