Beställ/Ändra/Ta bort och Godkänn autobetalning

I huvudmenyn väljer du Betala/Överföra- e- faktura. Du kommer till översikten med alla betalningsmottagare som skickar e-faktura till dig. Välj Beställ/Ändra/Ta bort autobetalning i menyn överst på sidan. Du kommer till en ny sida som visar alla betalningsmottagare som du kan beställa ny autobetalning till eller om du vill ändra eller ta bort en autobetalning som du redan har.

Beställ autobetalning

När du beställer autobetalning får du automatisk bevakning och betalning av e-fakturor från betalningsmottagaren. Autobetalning fungerar från och med nästa gång du får en e-faktura från betalningsmottagaren och fakturans belopp kommer att tas ut från det konto du väljer. E-fakturor som betalas med autobetalning visas med typ "Autobetalning" i inkomna dokument.

OBS: Om du har inkomna e-fakturor med typ "Faktura" som är obetalda måste du betala dem manuellt.
1.Markera rutan framför betalningsmottagaren som du vill beställa autobetalning till.
2. välj konto för autobetalning i rullistan
3. Klicka på fortsätt

Du kommer till en sida med produktinformation om autobetalning

4. Läs igenom informationen.
5. Markera rutan att du har läst och förstått informationen
6. Klicka på fortsätt

Du kommer nu till en sida där du ska godkänna din beställning

7. Godkänn beställningen (läs nedan)

Ändra autobetalning

Du kan när som helst ändra konto för autobetalning. En ändring gäller från och med nästa gång du tar emot en e-faktura från betalningsmottagaren. Om du vill ändra konto för en betalning av en inkommen e-faktura kan du gå till ”Aktuella kontohändelser” och ändra betalningen som ligger för bevakning. En upplagd betalning kan ändras fram till datum för uttaget från ditt konto.
1.Markera rutan framför betalningsmottagaren som du vill ändra autobetalning till.
2. välj nytt konto för autobetalning i rullistan
3. Klicka på fortsätt

Du kommer till en sida där du ska godkänna din beställning

4. Godkänn ändringen (läs nedan)

Ta bort autobetalning

Du kan när som helst ta bort autobetalning av e-fakturor till en betalningsmottagare. Autobetalning upphör från och med nästa gång du får en e-faktura från betalningsmottagaren.
Om du vill ändra eller ta bort en betalning av e-faktura som ligger för bevakning ska du gå till ”Aktuella kontohändelser” . Där kan du se, ändra och ta bort enstaka betalningar av e-faktura fram till datum för uttaget från ditt konto.

1.Markera rutan framför betalningsmottagaren som du vill ta bort autobetalning till.
2.klicka på soptunnan
3. Du får en fråga – ”vill du ta bort autobetalning?”
JA – autobetalning tas bort och från och med nästa inkomna e-faktura måste du betala och godkänna fakturan själv. OBS! Du upphör inte att få e-faktura.
NEJ – Ta bort avbryts och du kan fortsätta beställa/ändra eller ta bort autobetalning.

Godkänn autobetalning

Godkänn

Du godkänner med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel en säkerhetsdosa. Läs mer under respektive rubrik.

Godkänn med säkerhetsdosa

Mata in de siffror som anges på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna utgör tiden för din beställning av autobetalning.
Skriv in den kod du får från dosan i inmatningsfältet.
Klicka på Godkänn. Du har nu godkänt din beställning/ändring av autobetalning och kan gå vidare för och göra ditt nästa ärende i internetbanken.

Godkänn med BankID

Kontrollera att siffrorna i referensnumret är tiden för din beställning.
Ange din sexsiffriga PIN-kod.
Om du har två olika PIN-koder till ditt BankID anger du PIN-koden för underskrift.
Godkänn genom att klicka på OK. Du har nu godkänt din beställning/ändring och kan gå vidare och göra nästa ärende i internetbanken.