Överföringen kan godkännas samtidigt som du registrerar den eller vid ett senare tillfälle. Om du väljer att godkänna senare får du ett meddelande om detta under rubriken Påminnelser på din startsidan i internetbanken och på de sidor där du registrerar överföringar och betalningar. Överföringen måste ligga i överföringslistan för att du ska kunna godkänna den senare. Det är först när du har godkänt överföringarna som de kan utföras.

1. När överföringen ligger i överföringslistan klickar du på Till godkänna. Du kommer till sidan Överföringar konton - godkänn.

2. Kontrollera att dina registrerade överföringar stämmer och att beloppet är rätt. Vill du göra en ändring klickar du på kontonumret under rubriken Till konto. Då flyttas överföringen tillbaka till registreringsfälten och du kan göra dina ändringar. Klicka på Spara när du är färdig. Den ändrade överföringen visas i överföringslistan till höger på sidan. Klicka på Till godkänna.

3. Om du gör en överföring mellan dina egna konton godkänner du genom att klicka på Godkänn. Gör du en överföring till ett annat konto än ditt eget godkänner du överföringen med den ID-metod du använder i internetbanken, till exempel en säkerhetsdosa. Läs mer under respektive rubrik

Godkänn med säkerhetsdosa

4. Mata in de siffror som anges på sidan i säkerhetsdosan. Siffrorna utgör summan av överföringarna.

5. Skriv in den kod du får från dosan i inmatningsfältet.

6. Klicka på Godkänn. Du är nu klar med dina överföringar och kommer till en sida som bekräftar att dina överföringar är registrerade.

Godkänn med BankID på Kort

4. Kontrollera att siffrorna i uppdragets referensnummer är desamma som summan av betalningarna.

5. Skriv in din sexsiffriga PIN-kod. Om du har två PIN-koder till ditt BankID anger du PIN-koden för underskrift.

6. Godkänn uppdraget genom att klicka på OK. Du är nu klar med dina överföringar och kommer till en sida som bekräftar att dina överföringar är registrerade.

Bekräftelse

På sidan Överföringar konton - bekräftelse får du en bekräftelse som visar om överföringen skickas iväg eller om den har blivit avvisad.

Om du är företagskund och överföringarna måste kontrasigneras, det vill säga godkännas av två personer i förening, får du även meddelande om detta på bekräftelsesidan.

• Om du vill titta på den information som finns registrerad om din överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan Uppgifter om aktuell överföring.
  • Om du vill åtgärda en avvisad överföring klickar du på kontonumret under Till konto. Du kommer till sidan för att ändra eller ta bort överföring.
  • Om du vill kan du skriva ut bekräftelsen. Klicka på Skriv ut.