Lån

Dina lån och krediter i banken visas och uppdateras automatiskt. Övriga lån och krediter kompletterar du själv och uppdaterar inför möte med banken.

Har du träffat oss på rådgivning tidigare kan vissa uppgifter om vad du har på andra banker och institut redan vara ifyllda, men kan då behöva uppdateras av dig.

När du går igenom de olika inventeringsområdena kan du få information om de olika områdena genom att klicka på frågetecknet på rubriken eller på fältnivå.

Hur du lägger till ett lån eller kredit

1. Klicka på knappen Lägg till under respektive område – Lån, kortkredit och kontokredit.
2. Ett nytt fönster öppnas. Här lägger du in uppgifter om lånet.
3. När du är klar sparar du uppgifterna genom att klicka på knappen Spara. Vill du inte spara klickar du Avbryt.
4. Fönstret stängs och du kommer tillbaka till översikten för Lån.

Hur du ändrar eller tar bort uppgifter om Lån eller kredit

1. Klicka på länken med namnet på det lån vars uppgifter du vill ändra.
2. Ett nytt fönster öppnas. Här kan du uppdatera informationen om lånet/krediten.
3. När du är klar sparar du uppgifterna genom att klicka på knappen Spara. Vill du inte spara klickar du Avbryt. Om du vill ta bort lån/kredit, klickar du istället på knappen Ta bort.
4. Fönstret stängs och du kommer tillbaka till översikten för Lån.

Koppla bolån med fastighet/bostadsrätt

För att dina boendekostnader ska kunna beräknas i Inkomster och utgifter, behöver du koppla ihop bolån med fastighet/bostadsrätt. Du lägger själv in fastighet/bostadsrätt under området Boende. När du väljer ett bolån i banken eller registrerar ett bolån utanför banken, väljer du vilken fastighet som bolånet gäller i rullistan vid fältet fastighet/bostadsrätt.

När du är klar
När du känner dig klar med avsnittet går du vidare genom att klicka på knappen Fortsätt.