Genomför/avböj förlängning fasträntekonto

Möjligheten att genomföra/avböja förlängning av ett fasträntekonto öppnas 30 dagar innan kontots förfallodatum. Väljer du att förlänga ditt fasträntekonto innebär det att du behåller ditt nuvarande kontonummer och du får nya räntevillkor beroende på vilken bindningstid du väljer. Gör du inget aktivt val eller avböjer kommer pengarna på ditt fasträntekonto automatiskt att placeras på ditt avkastningskonto efter bindningstidens slut. Du kan förlänga, avböja fram till dagen innan kontot förfaller.

Du kommer till sidan genom att klicka på länken Förläng fasträntekonto som visas under rubriken Påminnelser på Startsidan och Ekonomisk översikt

Du kan även komma till sidan på följande sätt:

1. Välj Ekonomisk översikt - Konton och lån – översikt i huvudmenyn.
  2. Klicka på ditt fasträntekonto.
  3. Välj Kontovillkor i menyn.
  4. Du kommer till sidan Kontovillkor där du hittar en länk till sidan för att genomföra/avböja förlängning av fasträntekonto.

Förläng fasträntekonto

1. Aktuella kontovillkor visas.
  2. Välj löptid, från 3 månader upp till 60 månader.
  3. Välj avkastningskonto (inte valbart för HSB Fasträntekonto1 och för fasträntekonton med dispositionsrätt).
  4. Klicka på Fortsätt.
  5. Kontrollera valda kontovillkor.
  6. Läs villkoren för kontot genom att klicka på länken. Markera rutan för att acceptera villkoren.
  7. Klicka på Godkänn. Du kommer till en sida som bekräftar att kontot har förlängts.
  8. Kontot kommer att förlängas och du behåller ditt nuvarande kontonummer. Räntan fastställs på startdagen.

Avböj förlängning fasträntekonto

1. Aktuella kontovillkor visas.
  2. Klicka på Avböj och bekräfta att du inte vill förlänga kontot.
  3. Fasträntekontot kommer att avslutas på förfallodagen och pengarna kommer automatiskt att placeras på ditt avkastningskonto1.

Se/ändra förlängning fasräntekonto

Då du förlängt fasträntekontot har du möjlighet att se dina valda kontovillkor och ändra, avböja förlängningen. På sidan Kontovillkor klickar du på länken ”Fasträntekonto förlängs från och med”. Du kommer till sidan Uppgifter om förlängning där du kan se valda kontovillkor. Via denna sida kan du ändra en förlängning och avböja. Du kan göra ändringar fram till dagen innan fasträntekontos förfallodatum.

1 HSB Bosparkonto är förvalt avkastningskonto för HSB Fasträntekonto (ie det går inte att välja något annat).