Om elektroniska dokument

Via internetbanken kan du ta emot följande kategorier av dokument:

• Autogiro-/kreditfakturor och autodragningar. Beloppet dras automatiskt från ditt konto.
  • Bankavtal
  • Bankfacksaviseringar. Beloppet dras automatiskt från ditt konto.
  • Betalningsaviseringar, till exempel låneavier. Beloppet dras automatiskt från ditt konto.
  • Fakturor som ska betalas.
  • Fondbesked
  • Försäkringsbesked
  • Kontokreditsaviseringar. Beloppet dras automatiskt från ditt konto.
  • Kontoutdrag
  • Kortkreditsaviseringar. Beloppet dras automatiskt från ditt konto.
  • Kreditaviseringar
  • Lönebesked
  • Pensionsbesked

Få dokument via internetbanken

Banken skickar per automatik alla dokument, förutom fakturor och lönebesked elektroniskt till dig istället för med post. Du kan ändra distributionssätt från elektroniskt till postalt genom att klicka på Elektroniska dokument - Välj distributionssätt. Du kan ändra distributionssätt för:

• Alla dokument - du får alla dokument skickade till dig per post.
  • Typ av dokument - du kan till exempel välja att få dina autogirodragningar och kontokreditaviseringar per post men fortsätta att få övriga typer av dokument elektroniskt.
  • Enskilt dokument - du kan till exempel välja att få enskilda betalningsaviseringar per post.

Fakturor och lönebesked

För att få fakturor och lönebesked elektroniskt måste du anmäla det eftersom dokumenten kommer från parter utanför banken, som företag/organisationer som skickar fakturor samt arbetsgivare.

Anmäl att du vill ha elektroniska fakturor

Med tjänsten elektroniska fakturor förenklar du dina betalningar. Fakturorna kommer direkt till dig i internetbanken istället för på papper och du betalar dem på ett enkelt sätt.

För att du ska kunna få dina fakturor elektroniskt måste du först göra en anmälan till det företag du vill få elektroniska fakturor från. När du kommer till huvudmenyn väljer du Beställ tjänster - Anmäl/avanmäl elektronisk faktura.

Anmäl att du vill ha elektroniska lönebesked

Med tjänsten elektroniskt lönebesked får du dina lönebesked direkt till internetbanken. Din pappershantering minskar samtidigt som du gör en insats för miljön.

För att du ska kunna få lönebesked via internetbanken måste din arbetsgivare ha löneutbetalningar via FöreningsSparbanken, eller samverkande sparbank, samt ha valt tjänsten att skicka elektroniskt lönebesked.

Instruktioner på varje sida

Till alla länkar och knappar finns en kort beskrivning av vad som händer om man klickar på dem. Ställ markören på länken eller knappen så visas beskrivningen.