Beställ BankID på fil

Beställningen är indelad i ett par steg. När du genomfört dessa är ditt BankID på fil installerat och klart att använda. För att genomföra beställningen måste du ha BankID säkerhetsprogram installera på datorn.
Läs mer om BankID säkerhetsprogram

Välj BankID på fil och klicka på Fortsätt. Bankens system kontrollerar om du har BankID säkerhetsprogram installerat . Om du inte redan har säkerhetsprogrammet installerat ser du ett meddelande om att du måste installera det för att gå vidare. Klicka på länken i meddelandet så får du instruktioner om installationen.

Kontrollera och godkänn

• Kontrollera att personuppgifterna stämmer. Uppgifterna skickas till Swedbanks underleverantör och används för att skapa ditt BankID. Om uppgifterna inte stämmer kontaktar du vår kundtjänst genom att klicka på länken. Då kommer du till sidan Skriv till oss där du kan skicka ett meddelande till banken.
  • Läs texten under Viktig information. Ta del av de allmänna villkoren för BankID och informationen om distansavtal.
  • Godkänn sedan din beställning med den ID-metod du loggat in med till internetbanken (säkerhetsdosa, BankID på kort eller BankID i mobil). Läs mer under respektive rubrik nedan.

Som referens för godkännandet använder vi 8 siffror som består av aktuell tidpunkt (tt:mm) och avtalets nummer (3231). Kontrollera att samma information visas när du godkänner.

Uppgifter för BankID på fil

När du godkänt beställningen öppnas BankID säkerhetsprogram i ett nytt fönster. Du ser namnet på ditt nya BankID.

• Välj ett lösenord till ditt BankID. Lösenordet ska vara minst tolv tecken långt och innehålla minst fyra bokstäver och en siffra. Tänk på att skilja på stora och små bokstäver. Skriv in lösenordet i fältet ”Välj lösenord”.
  • Ange lösenordet en gång till.
  • Klicka på knappen ”Hämta BankID”. Ditt BankID på fil skapas och installeras på datorn.

Bekräftelse

Ditt BankID på fil är nu installerat på datorn och klart att använda. Du kan testa ditt nya BankID. Klicka på länken på bekräftelsesidan.