Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
  1. Logga in och beställ BankID på fil med din säkerhetsdosa

Om du inte är ansluten till internetbanken kan du göra detta på ett bankkontor.

2. Gå till Övriga tjänster/BankID på kort och fil

3. Beställ BankID på fil

4. Godkänn beställningen

När du gjort detta laddas BankID på fil ner på din dator.

Logga in och beställ BankID på fil

5. Välj lösenord

Lösenordet, som du själv väljer, ska du sedan ange varje gång du använder ditt BankID. Det ska vara minst tolv tecken långt och innehålla minst en siffra och fyra bokstäver.

Tips om hur du skriver ett säkert lösenord

6. Ladda ner och installera BankID-programmet

Innan du börjar använda BankID på fil behöver du ladda ner BankID säkerhetsprogram från BankIDs webbplats. Läs mer om programmet och vilka systemkrav som finns gällande operativsystem och webbläsare.

Installera/Ladda ner Bank-programmet (install.bankid.com)

BankID säkerhetsprogram - så fungerar det

BankID på fil – vanliga frågor och svar

Vill du kunna logga in hos oss med BankID?

Om du vill logga in i internetbanken, eller någon av våra appar, så finns det två olika BankID att välja mellan. Mobilt BankID om du vill identifiera dig på mobilen eller BankID på kort om föredrar datorn.

Mobilt BankID

Mobilt BankID har du på din mobil. Läs om hur du beställer det BankID och ta del av frågor och svar.

BankID på kort

BankID på kort har du på din dator. Läs om hur du laddar ner det och ta del av frågor och svar.

Mer information om säkerhet och systemkrav

Säkerhet på internet

Läs mer om säkerhet online och hur du kan skydda dig mot bedrägerier.

Systemkrav BankID på fil

Internetbanken och BankID fungerar bäst med nya versioner av de vanligaste webbläsarna. Undvik betaversioner.

Hjälp med BankID?

Om du vill få hjälp med BankID är du välkommen att chatta med vår virtuella assistent eller ringa oss.