Om BankID / e-legitimation

BankID är en elektronisk legitimation som du använder för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter hos företag och myndigheter på Internet, till exempel Försäkringskassan, Skatteverket och CSN. Du kan använda BankID på kort och Mobilt BankID för ärenden i internetbanken och Direktbetalning. BankID finns i tre versioner:

• BankID på fil som du kan beställa i internetbanken.
  • BankID på kort som du kan beställa via ditt bankkontor.
  • Mobilt BankID som du kan beställa i internetbanken eller på ditt bankkontor.

Här i internetbanken kan du se uppgifter om dina aktuella BankID. Det finns också funktioner för att byta lösenord samt spärra och ta bort inaktuella BankID.

Instruktioner på varje sida

Till alla länkar och knappar finns en kort beskrivning av vad som händer när du klickar på dem. Ställ markören på länken eller knappen så visas beskrivningen