Spärra BankID

BankID är en personlig värdehandling och kan liknas vid en vanlig legitimation. Därför ska du spärra ditt BankID om du till exempel har råkat ut för datorintrång eller om någon annan kan ha fått tillgång till ditt lösenord. Har du glömt ditt lösenord måste du spärra ditt BankID och därefter beställa ett nytt. Om du förlorat ett BankID på kort kan du även spärra det genom att ringa spärrservice på 08-411 10 11.

Ett BankID på SIS-kort med foto är både ett BankID och en vanlig fotolegitimation. Om du förlorar ett BankID på SIS-kort måste du spärra både BankID-funktionen och själva fotolegitimationen. Det räcker alltså inte att spärra fotolegitimationen hos polisen.

Spärra BankID i internetbanken

I huvudmenyn väljer du Tillval - BankID. I sidmenyn väljer du ”Spärra”.

Välj BankID att spärra

1. Markera det BankID du vill spärra. Om du vill se detaljerade uppgifter om ett BankID klickar du på namnet.
2. Klicka på Fortsätt.

Kontrollera och spärra

4. Kontrollera uppgifterna så att det är rätt BankID du spärrar.
5. Klicka på knappen "Spärra".

Bekräftelse

6. Nu är ditt BankID spärrat .

När du spärrat ett BankID på fil bör du ta bort det från den dator där det finns.

Lär mer under Administrera BankID

Kodkort till Mobilt BankID

Du administrerar dina kodkort till Mobilt BankID via sidan Tillval - BankID - Kodkort till Mobilt BankID.