Startsida Ansök om lån och lånelöfte

Lån till boende

För dig som vet vilken bostad som du ska köpa eller redan äger en bostad som du vill belåna. Vid ansökan via internet kan du ansöka om lån upp till 85 procent av priset/värdet.

Lånelöfte

Om du inte vet vilken bostad du ska köpa, fyller du i en ansökan om lånelöfte. Lånelöfte är helt enkelt ett löfte från oss om hur mycket du får låna för att köpa bostad. Med ett lånelöfte klart redan när du går på visning, vet du hur mycket du kan ta i bolån till ny bostad och hur långt du kan gå i en budgivning. Lånelöftet gäller i 6 månader.

När du hittat den bostad du vill köpa kan du komplettera ditt lånelöfte till en ansökan om bolån direkt på Internet (du måste då också ha sökt lånelöftet via Internet).

När du hittat den bostad du vill köpa kan du komplettera ditt lånelöfte till en ansökan om bolån direkt på internet. För att en komplettering av lånelöftet via internet ska fungera kan du t.ex. inte höja ditt lånebelopp, priset, månadsavgift till bostadsrättsföreningen eller driftskostnad för villa. Behöver du höja något av beloppen ber vi dig ringa oss. Kontaktuppgifter finns på ditt tidigare lånebesked.

Kalkyl till boende

Med hjälp av våra bolånekalkyler kan du göra en schablonmässig beräkning av boendekostnaden i samband med ett köp eller lån på en befintlig bostad.

Lån till övrigt

Du som snabbt och enkelt vill låna kan ansöka om PrivatlånDirekt. Eftersom lånet inte kräver säkerhet kan du låna till det du behöver eller för att lösa andra, dyrare lån.

När du som är fackligt ansluten behöver låna pengar eller vill lösa ett annat dyrare lån erbjuder Nya Medlemslånet en förmånlig ränta utan avgifter.

Kalkyl övrigt

Med hjälp av våra kalkyler kan du göra en beräkning för kostnaden av det lån du är intresserad av.

Om hjälp

Från Hjälp kan du läsa om hur du använder de olika tjänsterna. Du får instruktioner som hjälper dig att genomföra tjänsterna från början till slut. När du står på en sida i ansökan och klickar på Hjälp i toppnavigeringen kommer du till en hjälptext som förklarar just den sidan.

Navigera i Hjälp

Du kan även leta efter ett särskilt hjälpavsnitt.

1. I toppnavigeringen klickar du på Hjälp. Klicka på + för att fälla ut underrubriker. Om du klickar på - fälls underrubrikerna in.

2. Klicka på länken på den hjälptext som du vill läsa.  Om du vill skriva ut Hjälptexten klickar du på Skriv ut.

Instruktioner på varje sida

Till varje inmatningsfält finns en instruktion för hur du fyller i uppgifterna. Ställ markören i inmatningsfältet så visas instruktionen.

Till alla länkar och knappar finns en kort beskrivning av vad som händer om man klickar på dem. Ställ markören på länken eller knappen så visas beskrivningen.