Lån till boende

Låneansökan villa eller bostadsrätt

För dig som vet vilken bostad du ska köpa eller om du redan äger en bostad som du vill belåna. Vi har bolån upp till 85 % av marknadsvärdet på bostaden.

Lånelöfte bolån

Om du inte vet vilken bostad du ska köpa, fyller du i en ansökan om lånelöfte. Lånelöfte är helt enkelt ett löfte från oss om hur mycket du får låna för att köpa bostad. Med ett lånelöfte klart redan när du går på visning, vet du hur mycket du kan ta i bolån till ny bostad och hur långt du kan gå i en budgivning. Lånelöftet gäller i 6 månader.

Använd beviljat lånelöfte

När du hittat den bostad du vill köpa kan du komplettera ditt lånelöfte till en ansökan om bolån direkt på Internet eller i Internetbanken (du måste då också ha sökt lånelöftet via Internet eller Internetbanken).

För att en komplettering av lånelöftet via Internet eller i Internetbanken ska fungera, kan du inte höja ditt lånebelopp, priset, månadsavgift till bostadsrättsföreningen eller driftskostnad för villa. Behöver du höja något av beloppen ber vi dig ringa oss så hjälper vi dig via telefon. Kontaktuppgifterna finns på ditt tidigare lånebesked.

Mer hjälp om bolån

Om du hellre vill ha råd och hjälp av oss på banken när du ansöker om lånelöfte eller bolån går det självklart bra att komma in till oss eller slå en signal till 0771-60 65 01.

Välj det sätt som passar bäst. Vi gör det enkelt för dig.